Ingredienti per 4 persone:
5 salsicce rosse,( aromatizzate con della paprika o del peperoncino) 1 uovo, 2 fette di pane raffermo, mezzo bicchiere di latte, sale e prezzemolo q.b.
Ingredienti per la frittura:
olio d'oliva o di arachidi q.b., 100 g. di farina 00
Procedimento:
Prendere le salsicce e privarle del proprio budello,schiacciarle in una ciotola ed aggiungere il pane raffermo, ammollato e strizzato nel latte, l’uovo intero, il sale e il prezzemolo tritato. Amalgamare bene il tutto formare delle pepite e passarle nella farina. Friggere in una pentola dai bordi alti in abbondante olio d’oliva. Sono ottime come antipasto,secondo piatto o per dei finger food magari in un formato ridotto.
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Nuggets
Rustic Sausage
Ingredients for 4 people:
5 red sausages, (flavored with paprika or chili) 1 egg, 2 slices of stale bread, half a cup of milk, salt and parsley to taste
Ingredients for frying:
olive oil or peanut q.b., 100 g. flour 00
Procedure:
Take the sausages and deprive them of their gut, mash them in a bowl and add the bread, soaked in milk and squeezed, the whole egg, salt and chopped parsley. Mix well to form nuggets and dip in flour. Fry in a high-sided pan in plenty of olive oil. They are great as an appetizer, main course or maybe for some finger food in a reduced format.
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Quote the source if you take!
5 red sausages, (flavored with paprika or chili) 1 egg, 2 slices of stale bread, half a cup of milk, salt and parsley to taste
Ingredients for frying:
olive oil or peanut q.b., 100 g. flour 00
Procedure:
Take the sausages and deprive them of their gut, mash them in a bowl and add the bread, soaked in milk and squeezed, the whole egg, salt and chopped parsley. Mix well to form nuggets and dip in flour. Fry in a high-sided pan in plenty of olive oil. They are great as an appetizer, main course or maybe for some finger food in a reduced format.
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uno spettacolo di gusto ottimi per un buon aperitivo rinforzato a bage di vino ti tipo charmat cesarini sforza...complimenti per la ricetta :)
RispondiEliminagrazie 1000 Gian,complimenti per la scelta del vino :)
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