Ingredienti
per 4 persone:
350 g. di trofie fresche,4 zucchine(io ho utilizzato quelle chiare),
12 gamberi freschi
1 spicchio d’aglio
Olio evo (io) Biologico Tripodi q.b. sale q.b. e alcune foglie di mentuccia.
Portare
ad ebollizione una pentola con l’acqua ed il sale e calare le trofie. Intanto pulire
i gamberi freschi sgusciandoli lasciando solo la coda, eliminare la parte nera
nel dorso aiutandovi con uno stuzzicadenti. Tagliare le zucchine a cubetti. In
una padella versare un po’ d’olio e l’aglio schiacciato che eliminerete dopo,giusto
il tempo di farlo scaldare. Inserire le zucchine, salare,e coprire con un
coperchio; cuocere a fiamma media per 7
min. devono rimanere croccanti non ammollarsi, non appena sono pronte aggiungere
i gamberi, saltare per circa 2 minuti ed aggiungere le trofie, spadellare per un
altro minuto con qualche foglioline di menta. Impiattare e gustare,un piatto
leggero dal sapore tipicamente estivo.
©Copyright
Cita la fonte se
prendi!
Trofie shrimp with zucchini and mint
Ingredients for 4 people:
350 g. of fresh trofie, 4 courgettes (I used the clear ones),
12 fresh prawns
1 clove of garlic
Extra virgin olive oil (I) Tripodi Organic, salt and a few leaves of mint.
Bring to boil a pot with water and salt and set Trofie. Meanwhile, clean the fresh shrimp sgusciandoli leaving only the tail, remove the black part in the back with the aid of a toothpick. Cut the zucchini into cubes. In a pan pour a little 'oil and crushed garlic that will delete later, just long enough to warm it up. Place the zucchini, season with salt and cover with a lid, cook over medium heat for 7 minutes. must remain crisp ammollarsi not, as soon as they are ready to add the shrimp, cook for about 2 minutes and add the Trofie, Sautee for another minute with some mint leaves. Serve and enjoy a light meal taste typical summer.
© Copyright
Quote the source if you take!
Ingredients for 4 people:
350 g. of fresh trofie, 4 courgettes (I used the clear ones),
12 fresh prawns
1 clove of garlic
Extra virgin olive oil (I) Tripodi Organic, salt and a few leaves of mint.
Bring to boil a pot with water and salt and set Trofie. Meanwhile, clean the fresh shrimp sgusciandoli leaving only the tail, remove the black part in the back with the aid of a toothpick. Cut the zucchini into cubes. In a pan pour a little 'oil and crushed garlic that will delete later, just long enough to warm it up. Place the zucchini, season with salt and cover with a lid, cook over medium heat for 7 minutes. must remain crisp ammollarsi not, as soon as they are ready to add the shrimp, cook for about 2 minutes and add the Trofie, Sautee for another minute with some mint leaves. Serve and enjoy a light meal taste typical summer.
© Copyright
Quote the source if you take!
Le trofie con questo condimento devono essere succulentissime! idea molto raffinata e gustosa.
RispondiEliminaUn caro saluto
grazie Maria Grazia,ti assicuro che sono ottime e leggere con poche calorie.Un caro saluto a te :)
Eliminaquasi quasi domani a pranzo........
RispondiEliminala sul cucchiaio, poi dimmi se ti sono piaciuti.Un abbraccio :)
Eliminahanno un'aspetto gustoso e colorato. Piacere di conoscerti...
RispondiEliminagrazie 1000 Licia,piacere mio :)
Eliminabelle e buone! BRAVA!
RispondiEliminagrazie 1000 :)
Elimina