250 g.vongole, 250 g.asparagi, 250 g.spaghetti, olio evo q.b. 1 spicchio d'aglio, vino bianco q.b. sale e pepe q.b.
Procedimento:
Pulire gli asparagi e cuocerli a vapore. In un frullatore o mixer, mettere gli asparagi, lo spicchio d'aglio, olio e sale q.b. e frullare deve risultare una crema, se dovesse diventare troppo densa aggiungere un pò di acqua calda di cottura della pasta. In una padella mettere un filo d'olio e lo spicchio d'aglio schiacciato,appena rosolato eliminatelo. Aggiungere le vongole che avrete precedentemente pulito e spurgato e coprire con un coperchio giusto il tempo che si aprano. Sfumare infine con pò di vino bianco. Cuocere gli spaghetti, colarli e inserirli nella padella insieme alle vongole e farli saltare. Su di un piatto mettere un pò di crema di asparagi, gli spaghetti con le vongole aperte. Infine una buona spolverata di pepe.
Spaghetti with clams, cream of asparagus
Ingredients:
Gr.vongole 250, 250 g.asparagi, 250 g.spaghetti, extra virgin olive oil to taste 2 cloves of garlic, white wine qbsale and pepper to taste
Procedure:
Clean the asparagus and cook in steam. In a blender or mixer, place the asparagus, garlic clove, olive oil and salt to taste and blend must be a cream, if gets too thick add a little hot water from the pasta. In a pan put a little olive oil and a clove of crushed garlic, browned just delete it. Add the clams you have previously cleaned and purged and cover with a lid just enough time they open. Finally fade with little white wine. Cook the spaghetti, drain and place in pan with clams and cook them. On a plate put some cream of asparagus, spaghetti with clams open. Finally, a good sprinkling of pepper.
© Copyright
Quote the source if you take!
Ingredients:
Gr.vongole 250, 250 g.asparagi, 250 g.spaghetti, extra virgin olive oil to taste 2 cloves of garlic, white wine qbsale and pepper to taste
Procedure:
Clean the asparagus and cook in steam. In a blender or mixer, place the asparagus, garlic clove, olive oil and salt to taste and blend must be a cream, if gets too thick add a little hot water from the pasta. In a pan put a little olive oil and a clove of crushed garlic, browned just delete it. Add the clams you have previously cleaned and purged and cover with a lid just enough time they open. Finally fade with little white wine. Cook the spaghetti, drain and place in pan with clams and cook them. On a plate put some cream of asparagus, spaghetti with clams open. Finally, a good sprinkling of pepper.
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Ciao, ti seguo da un po' su Facebook ma mi sono appena iscritta al blog, questa è senz' altro una delle mie ricette preferite e aspetto di farla non appena avrò la disponibilità degli asparagi!
RispondiEliminaComplimenti anche per l' accuratezza e la bellezza dei piatti!
Valentina
grazie 1000 Valentina,mi fà piacere che ti piaccia. Sei la benvenuta:)
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